ZA TESTO RABIMO:
335 g moke
205 g masla
250 ml mrzle vode
ZA NADEV RABIMO:
490 g kuhane in pasirane buče
350 ml sladke smetane
2 jajci
165 g rjavega sladkorja
1/2 žličke zmletega cimeta
1/2 žličke zmletega ingverja
1/2 žličke muškatnega oreščka
1/2 žličke soli
Pečico segrejemo na 200 °C
Bučo izdolbemo in odstranimo semena in nitkaste dele ter jo razrežemo na koščke.
V posodi na srednjem ognju v ne preveč vode kuhamo koščke buče približno pol ure - do mehkega. Nato dobro odcedimo in ohladimo. Odcedimo jo tako, da jo zajamemo v dlani in dobro stisnemo.
Testo zgnetemo in oblikujemo kroglo, ki jo na pomokani podlagi razvaljamo na debelino pol cm in prikrojimo okroblemu pekaču premera približno 20 cm.
Skuhano in odcejeno bučo zmiksamo skupaj s smetano, jajci, sladkorjem in začimbami. Zlijemo na testo in pečemo 40 minut pri 200 °C.
Ko je pečena in ohlajena, lahko z dodatno smetano še okrasimo.
Ko je pečena in ohlajena, lahko z dodatno smetano še okrasimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar