SLIVOVA PITA

Za 2 velika pekača potrebujemo:
1 kg moke
ščepec soli
75 g kvasa
150 g sladkorja
1/2 l mleka
200 g masla
2 jajci
3,5 kg zrelih in sladkih sliv

Naredimo kvasec nato pa vse sestavine zmešamo in dobro pregnetemo. Pustimo ka vzhaja, nato maso razdelimo na dva dela.
Dva plitka pekača obložimo s peki papirjem, nanj na sredo postavimo testo in ga z rokami razvlečemo na celotno površino. Na robovih naredimo tako kot pri pizzi - malo večje in debelejše.
Slive, ki smo jih predhodno izkoščilili, zarežemo na spodnjih in zgornjih robovih in polagamo eno zraven druge tako, da se med seboj razlo prekrivajo.

Enako naredimo z drugim pekačem.

Ko imamo pripravljena oba pekača, ju vstavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo pol ure na 200 °C.

Sočno in slastno, primerno tudi za shranitev v zmrzovalniku.





Ni komentarjev:

Objavite komentar