ZA TESTO POTREBUJEMO:
pol zavitka kvasa
3 dcl vode
25 dag ržene (ali polnozrnate) moke
50 dag gladke pšenične moke
6 dag drobnega kristalnega sladkorja
sol
NADEV:
25 dag suhih hrušk
20 dag fig
po 12,5 dag oranžata, citronata, lešnikov, dateljnov in rozin
1,2 dag mletih klinčkov
čajna žlička cimeta
2,0 dcl ruma (lahko tudi malo več)
V veliko skledo daj narezano sadje, polij z rumom in pusti stati 24 ur.
Pečico segrej na 180°C.
Testo naj haja eno uro oz. toliko, da se masa podvoji, nato ga hitro pregnetemo, dodamo sadje in vse skupaj še enkrat pregnetemo in spet pustimo počivati pol ure.
Iz testa oblikujemo poljubne hlebčke ali štruce, zložimo na p omokan pekač in razlo pomokamo. Predno ga damo v pečico, ga obrnemo, nato pa pečeno eno uro.
Razrežemo šele, ko se popolnoma ohladi.
Takega lahko zavijemo v alu folijo - zdržal bo tudi 2 meseca na hladnem - seveda, če ga prej ne pojemo...
Zelo dobro!
Ni komentarjev:
Objavite komentar