HUZARSKI KRAPKI


Potrebujemo:
Vanilijev sladkor ali strok vanilije
200 g surovega masla
100 g sladkorja
2 rumenjaka
ščepec soli
300 g moke
100 g zmletih lešnikov
1/2 skodelice zmletega sladkorja
marmelada

Zmešamo maslo s sladkorjem in vanilijo, rumenjakoma in soljo. Nato presejemo moko, posujemo po njej zmlete lešnike in iz vsega zgnetemo krhko testo. Zavito v alulfolijo naj 2 uri počiva v hladilniku.
Pečico ogrejemo na 200 °C.
Oblikujemo kroglice - velikost malo večje frnikole in vsaki kroglici z drobnim ročajem od kakšne kuhalnice vtisnemo jamico. Polagamo na pekač in pečemo 12 - 15 minut.
Ohlajene posujemo s sladkornim prahom, napolnimo z marmelado in damo sušit za približno 2 -3 dni. Šele potem ko se marmelada ne sprijemlje več jih shranimo v dobro zaprto škatlo.

Nepopisno dobri!

Ni komentarjev:

Objavite komentar