SACHER TORTA


POTREBUJEMO
13 dag masla
11 dag mletega sladkorja
6 jajc
13 dag jedilne čokolade
13 dag bele moke
11 dag sladkorja
marilične marmelada za mazanje

GLAZURA:
30 dag mletega sladkorja
25 dag jedilne čokolade
1,2 dcl vode

Pečico segrejemo na 180°C. Model namastimo in posujemo z moko.
Beljake ločimo od rumenjakov. Čokolado stopimo. zmehčano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo, počasi dodajamo rumenjake in stopljeno čokolado.
Beljake stepemo s sladkorjem v trd sneg in ga previdno počasi umešamo v masleno zmes. Primešamo še moko. Zmes nadevamo v model in pečemo približno eno uro.
V modelu naj se ohladi, obrežemo morebitni trebušasti del biskvita in ga dvakrat prerežamo.
Obe tortni plošči premažemo z dobro zmešano marmelado, ju sestavimo in pokrijemo s tretjo ploščo. Tudi površino torte in obod premažemo z marmelado.
Vse sestavine za glazuro skupaj zavremo, kuhamo nekaj minut in med mešanjem ohlajamo. Oblijemo torto.
...in potem poližemo prste...:)

2 komentarja:

  1. Čokoladna torta
    Potrebujemo:
    20 dag masla
    20 dag orehov
    20 dag sladkorja
    20 dag čokolade
    10 jajc
    vrečka vanilijevega sladkorja
    3 žlice ruma
    Priprava: Maslo in sladkor penasto umešamo, dodamo rumenjake, čokolado, orehe in na koncu še sneg iz beljakov, ki mu mu dodali vanilijev sladkor in rum. Pečemo približno 60min na 185 stopinj.

    OdgovoriIzbriši
  2. Tina, a si jo že delala, a pride kaj sočna?

    OdgovoriIzbriši