INGVERJEVI HRUSTAVČKI

Za 40 piškotov potrebujemo:
70 g zmehčanega masla ali margarine
150 g sladkorja
1 jajce
120 g črnega trsnega sladkorja z melaso
2 žlički belega vinskega kisa
240 g moke
1,5 žličke sode bikarbone
1/2 žličke ingverja v prahu
1/2 žličke cimeta v prahu
1 noževa konica zmletih klinčkov
1 noževa konica zmletega kardamoma
kristalni sladkor za posipanje

PRIPRAVA:
Moko in sodo presejmo v skledo, primešamo ingver, cimet, klinčke in kardamom.
V drugi skledi miksamo zmehčano maslo in sladkor, da zmes postane penasta.  Med mešanjem postopoma dodajamo jajce, sladkor in kis.  Nazadnje primešamo še moko z začimbami in z rokami  zgnetemo testo, ga zavijemo v alu folijo in damo za približno 2 uri v hladilnik.
Dva velika pekača obložimo s papirjem za peko, pečico ogrejemo na 180°C.
Oblikujemo kroglice - velikost frnikole, jih povaljamo v kristalnem sladkorju, zložimo na pekač in s prstom sploščimo. Med piškoti naj bo dovolj prostora -recimo za dober prst, ker se med peko razlezejo.
V ogreti pečici pečemo 10 minut.
Ko so popolnoma ohlajeni, jih spravimo v dobro zaprto škatlo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar