LONDONSKE REZINE

ZA TESTO POTREBUJEMO:
20 dag masla
35 dag moke
15 dag sladkorja v prahu
4 rumenjake
malo nastrgane limonine lupine
pol zavitka pecilnega praška

NADEV:
Marmelada, najbolje marelična
sneg 4 beljakov
20 dag mletih orehov
20 dag sladkorja v prahu

ZA POVRH:
10 dag na drobno zrezanih orehov

Vse sestavine za testo zgneteš,  razvaljaš na velikost srednje velikega pekača približno 1 cm na debelo. Namažeš ga z marmelado, nato naložiš čez nadev: trdemu snegu iz beljakov počasi in narahlo vmešaš sladkor in orehe. Po vrhu potresi narezane orehe.
Postavi v pečico in peci pri 180°C. Po 15 minutah pokrij s papirjem, da se orehi na zažgejo ali porjavijo, nato pa tako peci še 20 minut.
Ko je pečeno pusti v pekaču, da se ohladi in ohlajenega razreži.

Enostano in hitro, primerno za zimske in praznične dni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar