MAFINI

ČOKOLADNI
400 g moke
zavitek pecilnega praška
200 g sladkorja
malo soli
70 g kakava (lahko tudi benko)
70 g orehov
2 dcl rozin
2 jajci
3 dcl mleka
1 dcl  masla oz. 100 g

TROJNI ČOKOLADNI
300 g mlečne čokolade
50 g masla
1 jajce
350 ml mleka
375 g moke
1 žlička pecilnega praška
50 g kakava
100 g sladkorja
50 g bele čokolade

BOROVNIČEV
250 g moke
3 žličke pecilnega praška
1 kozarec vloženih borovnic oz. 200 g svežih
1 jajce
150 g sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
8 žlic olja
1,5 dcl mleka

Pečico segrej na 180 °C.
Moko zmešamo s pecilnim praškom, vložene borovnice stresemo v sito in dobro odcedimo.
Stepamo jajce, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, olje in vse ostalo, pri borovničevem čisto na koncu previdno vmešamo še borovnice.
Testo porazdelimo in pečemo 20 - 25  minut v papirnatih košaricah v modelih za mafine.

Tinin recept za mafine z banano:
Za 12 muffinov potrebuješ:
- 200g moke
- 30g čokolade (jo narežeš na koščke)
- 175g sladkorja (jaz dam samo 130g)
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 1 čajna žlička sode
- 3 jedilne žlice grenkega kakava
- 3 zrele banane (jih z vilico potlačiš)
- 1 jajce
- 100ml olja
- 125ml mleka

Pečico vklopiš n 160 °C (z ventilatorjem).
V eni skledi zmešaš: moko, pecilni prašek, sodo, kakav, čokolado
V drugi skledi zmešaš: jajce, sladkor, olje, mleko in banano
Vse skupaj zmešaš in daš v modelčke.
Pečeš 20-25min na 160 stopinj. (jaz ponavadi pečem 30min)

Mafini z nutelo
Potrebujemo:
- vanilijev sladkor
- 2 jajci
- 70 g sladkorja
- 285 g moke
- 2 dcl mleka
- 285 g
- malo soli
- 0,5 dcl olja
- nutelo
- 150 g čokoladne kuverture
- 50-60 g masla
- za približno 2 pesti mletih lešnikov

Pečico segrejemo na 180 °C. V pekač za mafine nadevamo papirnate vrečke.
V posodi zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Vse skupaj z električnim mešalnikom stepamo slabih 10 minut. Nato s cedilom presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo mleko in olje ter sol in vse skupaj na najmanjši hitrosti električnega mešalnika zmešamo. V zmes dodamo nato dobro pest mletih lešnikov in jih z metlico nežno vmešamo v preostalo zmes. Zmes je končana.

V vsako papirnato vrečko dodamo 1 polno žlico zmesi. Nato na sredino zmesi dodamo zvrhano čajno žličko nutele. Čez to pa spet ponovno 1 žlico zmesi, tako da z njo nutelo lepo pokrijemo.
Vse skupaj nato položimo v pečico za dobrih 20 minut.

Med peko v posodi na najmanjši temperaturi stopimo maslo. Stopljenemu maslu dodamo čokolado razlomljeno na čimmanjše delčke. Čokolado mešamo toliko časa da se lepo stopi. Stopljeno nato z žlico razporedimo po vrhu mafina in jo potresemo z mletimi lešniki.


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar