MEDENJAKI





POTREBUJEMO
17 dag masla
25 dag medu
17 dag sladkorja
2 jajci
60 dag polnozrnate moke
po 1 ravna žlička zmletega cimeta, zmletih klinčkov, kardamoma in sode bikarbone
Za glazuro:
1 beljak
1 žlička limoninega soka
5 dag sladkorja v prahu

V ponvi raztopimo maslo, primešamo med in sladkor ter vse skupaj zavremo. Pustimo, da se ohladi. Razžvrkljani jajci vtepemo v zmes.
V drugo skledo presejemo moko. Primešamo cimet, klinčke, kardamom in sodo bikarbono. Vse skupaj premešamo in zmešamo skupaj z masleno maso, da dobimo gladko testo, ki naj počiva 24 ur. Testo razvaljamo cca na cm na debelo. Piškotke polagamo na peki papir in pečemo 12-15 minut na 180 stopinj. Ohlajene premažemo z glazuro.

Dobri in aromatični, dokaj enostavno za naredit. Ne sme se jih razvaljat na manj kot centimeter.





Ni komentarjev:

Objavite komentar